dobrodošlinaportaluvicev

prva stran
pomoč
novo
statistika
kazalo



otroški

//vici/otroški/stran_2
naprej
nazaj
na konec


60V strahu pred potresom pošljeta oče in mati sinčka k stricu v oddaljen kraj. Čez nekaj dni pošlje stric telegram: "Vračam fanta. Pošljita rajši potres."
59Dečko gleda strica - kmeta, kako naklada hlevski gnoj na voz, in vpraša: "Za kaj boste imeli to?" "Za jagode." "Uh, mi jih pa jemo rajši s smetano."
58"Borut, pa menda ja ne pljuvaš v vazo na mizi?" "Še ne, mama, sem pa vsakokrat bližje ...
57Pepček priteče domov: "Mamica, kako se reče tistemu v potici?" "Rozina." Pepček odpre okno in zavpije: "Tonček, zgubil si: rozina se reče, ne pa ščurek!"
56Štiriletna Urška prvič vidi mavrico: "Mami, kakšna reklama je pa to?"
55Mamica pripelje sinčka k zdravniku. "Tovariš doktor, z mojim sinom nekaj ni v redu. Vse vidi rumeno. Poglejte njegove risbe: vse je rumeno, ljudje, hiše, drevesa, nebo, vse ... "No, dečko, zakaj rišeš vse rumeno?" vpraša zdravnik, ko si je ogledal prinesene slike. "Zato ker sem vse druge barvice že porabil."
54Oče razlaga sinku posamezne vrste sadnega drevja in sadja. "Vidiš, sinko, tole so jabolka, tamle so hruške, tisto so breskve, tole pa modre slive." "Zakaj so pa rdeče?" "Zato ker so še zelene."
53"Mamica, ali v Švici res živijo ljudožerci?" "Kako ti pride kaj takega na misel?" "Zakaj pa je potem stric Polde rekel, da Švicarji živijo od turistov?"
52Očka, mamica in hčerkica pridejo v živalski vrt. "Hočem jahati osla!" se spomni mala, toda nihče ne upošteva njene želje. Zato trmoglavi naprej: "Utrujena sem!" Nič uspeha. Trmoglavi še naprej, dokler mamica ne reče očku: "Vzemi, no, otroka na ramo, da bo mir."
51"Nuša, ali se tvoj očka še vedno pred vsako jedjo prekriža?" "Ne, zdaj nam kuha teta, ki je boljša kuharica."
50Družina pri zajtrku. "Mami, to jajce mi ni všeč." "Tiho bodi in jej; pri jedi se ne sitnari!" Čez nekaj minut. "Mami, ali moram kljun tudi pojesti?"
49Mlada gospodinja se odloči, da bo prvič spekla kruh. Ko je pečen, ga odreže kos in premaže z marmelado. Ponudi ga petletnemu Mihcu. Čez nekaj minut se Mihec oglasi: "Mami, marmelada je bila odlična. Tukaj pa ti vračam pladenj."
48"Tole juho moraš pojesti. Drugi otroci bi bili veseli, če bi imeli samo polovico tega ... "Jaz tudi, mama."
47"Nehaj se že stegovati za stvarmi na mizi, Vasja! Ali nimaš jezika?" "Imam, ampak je roka daljša."
46"Marko, pojej kruh!" "Ne maram kruha." "Moraš pojesti kruh, da boš velik in močan." "Zakaj pa naj bi bil velik in močan?" "Zato da boš lahko sam služil kruh." "Ampak saj ga sploh ne maram!"
45"Mama, mama!" kriči mali Klemen. "Kolikokrat sem ti že rekla, da smejo otroci govoriti samo takrat, ko jih starejši kaj vprašajo!?" "Dobro, potem me pa hitro vprašaj, ali v kuhinji kipi mleko!"
44"Oh, Tina, če boš vsaj pol ure tiho, ti dam petsto tolarjev," reče živčni očka. Res - Tina je nekaj minut tiho, nato pa vpraša: "Očka, ali lahko za petdeset tolarjev nekaj povem?"
43Mlad očka se v družbi prijateljev hvali, da zna njegov sinko izgovarjati že zelo težke besede. "No, sinko, reci 'dinozaver'!" "Komu pa, očka?"
42"Moj očka je mizar! Kaj pa dela tvoj očka?" "Tisto, kar mu mamica reče."
41"Mali, kako je ime tvojemu očetu?" "Ata." "Ne, kako mu je ime?" "?" "No, kako mu reče mama?" "Idiot."
40"Zakaj jokaš, fantek?" "Mamica je rekla očku, da je velik slon." "Saj to ni nič takega." "Očka pa je rekel mamici, da je krava." "No, no; toda - zakaj se ti jokaš?" "Zato ker ne vem, kaj sem potem jaz?"
39"Poglej, kakšne roke imaš!" reče mamica-zdravnica. "Takoj si jih pojdi umit!" "Zakaj pa? Saj bom samo jedel, ne pa operiral."
38V stanovanju zazvoni telefon. Oglasi se petletni Tomaž: "Halo!" "Ali lahko govorim z očetom?" se zasliši na drugi strani žice. "Ga ni doma." "Kaj pa mamica?" "Je tudi ni doma." "Ali je kdo drug doma?" "Samo sestra." "Ali mi jo lahko daš k telefonu?" "Takoj." Čez nekaj časa se Tomaž oglasi: "Ne morem vam dati sestre k telefonu, ker je ne morem dvigniti iz stajice."
37Vzgojiteljica se pritožuje: "Včasih so otroci najprej spregovorili besedi 'mama', 'ata', danes pa najprej rečejo: 'Mamo avto'."
36"Kaj dela tvoj očka, Drejc?" "Kašlja, ker je prehlajen." "Mislim, kaj dela, kadar je zdrav?" "Takrat pa ne kašlja."
35Primož včasih uporablja grde besede. Mamica bi ga rada tega odvadila, zato mu da vsak teden tisočaka, če tistih besed ne izreče. Nekega dne pride Primož domov in izjavi: "Slišal sem strašno grdo besedo, ki se je lahko odvadim samo za dva tisočaka ..."
34Štiriletna deklica se igra v sobi, medtem ko njen očka smrči na kavču. Nenadoma smrčanje preneha. "Mamjca, mamica!" zakliče deklica, "pridi pogledat, kaj je z očkom: motor mu je ugasnil!"
33Očka se je malima hčerkama ponudil, da jima bo prevajal zanimivo otroško oddajo, vendar je kmalu zasmrčal. Tedaj se oglasi mama iz kuhinje in vpraša, kaj očka dela. "Prevaja," reče mlajša hčerka, "samo medve ga nič ne razumeva."
32Očka sedi zvečer zraven Boštjanove posteljice in pojačuje glas v radijskem sprejemniku, iz katerega je slišati pravljico za lahko noč. Čez nekaj časa mu sinko reče: "Očka, prosim te, utišaj radio, jaz bi rad zaspal."
31Triletna Majda vpraša očeta, ki pride domov s službene poti: "Kje si bil, očka?" "Ugani!" "Kaj si pa delal v Gani?"

//vici/otroški/stran_2
na začetek
naprej
nazaj

iskalnik


 poišči


04/06/2020
odstranjene neuporabljane funkcije


Avtorska pravica © 2000-2023 TineL Studio vici. Pravice pridržane. Pogoji uporabe. Izjava o zasebnosti.
Izdelava, oblikovanje, urejanje in gostovanje: TineL Studio.
TineL Studio vici, različica 6.3
vici@tinelstudio.net