dobrodošlinaportaluvicev

prva stran
pomoč
novo
statistika
kazalo



otroški

//vici/otroški/stran_3
naprej
nazaj
na konec


90Sinko je bil tepen. Užaljen pride k mamici in jo vpraša: "Mami, ali je dedek tudi tepel očka, ko je bil ta majhen?" "Tudi, sinko." "Kaj pa dedka, je tudi njega tepel njegov oče?" "Tudi." "Kdo pa si je potem to prvi izmislil?"
89"Si se že kdaj nasmejal do solz?" "Da, danes zjutraj. Oče je stopil na žebelj in me videl, ko sem se mu smejal."
88Striček na obisku vpraša Milančka, ali je kdaj tepen. "Včasih me natepe oče, včasih mama, včasih pa tudi stari ata." "In pri kom najbolj boli?" "Pri meni."
87"Zakaj imaš uho rdeče?" vpraša mama. "Očetu sem segel v besedo, ko je pripovedoval neko šalo." "Da, da, saj sem ti pravila, da oče ne pozna šale, kadar jih pripoveduje."
86"Zakaj imaš desno uho tako rdeče?" "Zato ker je moj oče levičar."
85"Zakaj jokaš, Stanko?" "Očka me je pretepel, uuuu ..." "In ti se jokaš? Ali nisi rekel, da boš postal velik boksar?" "Že, že, toda to so bili nizki udarci!"
84"No, kako ti gre, Dušan?" vpraša dedek vnučka, ki je prišel na obisk. "Kar dobro, dedek, le s tvojim sinom imam včasih težave ..."
83Dečko pride iz vrtca domov in reče mamici: "Mami, zdaj te bom pa nekaj vprašal. Kaj imaš na glavi?" "Lase." "Kaj imaš pod pazduho?" Mamica je malce v zadregi, vendar odgovori: "Dlake." "In kaj imaš v hlačkah?" To pot mamica malce zardi in molči, sinko pa zmagoslavno reče: "Ja elastiko, a ne?"
82"Očka, kako se podmornica obdrži pod vodo?" "Ne vem, sinko!" "Kako lahko letalo leti v zraku?" "Ne vem, sinko." "Kako deluje vesoljska ladja?" "Tudi tega ne vem, sinko." "Očka, ali si jezen, ker te toliko sprašujem?" " Ne, ne, sinko, ti kar sprašuj! Kako boš pa sicer kaj zvedel ..."
81Še en radovednež med vožnjo z avtobusom sprašuje mamico, zakaj to, zakaj ono, zakaj tretje, dokler mamica ne izgubi živcev in jezno nahruli otroka, naj ji da mir. Ko to vidi starejša ženska, izzivalno reče radovednežu: "Fantek, mene vprašaj, jaz ti bom pa povedala!" Ta je očitno samo čakal na to in brž vpraša: "Gospa, zakaj imate pa brke?"
80Mala Vlasta je kar naprej žejna, zato kar naprej kliče mamico na pomoč. Nazadnje se mamica razjezi in reče: "Če me boš še enkrat poklicala 'Mami, mami!', te bom po ritki!" Nekaj časa je vse tiho, nato se zasliši iz spalnice: "Tovarišica Novak‚ jaz sem spet žejna! A lahko dobim kozarec vode?"
79"Mama, ali spadajo ušesa k vratu ali k obrazu?" "Zakaj, sinko?" "Metki si naročila, naj mi umije obraz, ona mi pa hoče tudi ušesa!"
78Prodajalka prijazno ogovori mamico s punčko: "Kako lepo punčko imate! Koliko je pa stara?" "Štiri leta ima," odvrne mamica. "Kje si pa dobila tako lepe laske?" vpraša prodajalka punčko. "Zraven so bili."
77Trije pobiči stopijo v špecerijsko trgovino. Prvi prosi za dvesto tolarjev bonbonov (pokaže z roko katerih). Prodajalec spleza po lestvi in vzame z gornje police veliko steklenico z bonboni. Spusti se po lestvi, odtehta za dvesto tolarjev bonbonov in spravi steklenico nazaj gor na staro mesto. Spleza po lestvi navzdol in sprejme dvesto tolarjev. Drugi pobič prosi za dvesto tolarjev enakih bonbonov. Prodajalec - malo besen - spleza po lestvi in vzame z gornje police isto steklenico z bonboni. Spusti se po lestvi (pri tem celo malo omahne, vendar ne pade), odtehta za dvesto tolarjev bonbonov in sprejme dvesto tolarjev. Ko že hoče odnesti steklenico nazaj gor na staro mesto, se ustavi in pogleda tretjega pobiča: "Ali bi tudi ti rad za dvesto tolarjev teh bonbonov?" "Ne, ne," odkima pobič. Prodajalec spleza po lestvi navzgor in spravi steklenico nazaj na staro mesto. Spleza po lestvi navzdol in vpraša tretjega: "No, kaj bi pa ti rad?" "Jaz bi pa rad za sto tolarjev teh bonbonov."
76V družini imajo novorojenčka, ki pogostoma in veliko joka. Sosedova fantek in punčka se pogovarjata. "Ali ga bodo vrnili?" "Ne, ga že štiri dni uporabljajo."
75"Hu, mama, Igorček me je brcnil!" "In ti si mu vrnil, kajne?" "No, jaz sem mu že prej vrnil!"
74"Mami, ali človek res pride iz prahu in se povrne v prah?" "Tako pravijo." "Mami, potem so pa pod našo posteljo najmanj trije mrliči!"
73Očka vidi, da Mojca pije vodo iz luže. "Tega ne smeš! V tej vodi je polno bacilov!" "Nič več, očka! Prej sem skakala po njej, pa so zagotovo vsi mrtvi."
72Mestni otrok, s svinčnikom, pred velikim kosom papirja, vpraša očeta: "Očka, koliko vrst mleka imamo?" "No, imamo navadno mleko, kondenzirano mleko, pasterizirano mleko, kislo mleko, posneto mleko, pinjeno mleko, mleko v prahu, kokosovo mleko ... zakaj sprašuješ?" "Rad bi narisal kravo, pa nisem vedel, koliko pip naj ji narišem pod trebuhom."
71Kakšno je mleko v prahu? Belo. Kakšna so jajca v prahu? Rumena. Kakšna je čokolada v prahu? Rjava. Kakšni so otroci v prahu? Umazani.
70Eden od dvojčkov, ki ju mamica kopa, se prisrčno smeje. Mamica ga vpraša, zakaj se smeje. "Oh, mami, Igorja si dvakrat namilila."
69Sinko pride popolnoma moker domov. "Ja, kaj si pa delal, da si ves moker?" "Igrali smo se pse, pa sem bil drevo."
68V podeželski gostilni uživa gost ob pečenki. Po jedi vpraša domačega sinčka: "Ali je tvoj očka sam ustrelil tega zajca?" "Ja," odvrne fantek, "za kazen, ker je požrl kanarčka."
67Oče razlaga sinu težave šoferskega poklica. "Sine, to je težaven poklic: vedno si z eno nogo v zaporu, z drugo pa v bolnišnici." Malček se začudi: "S katero nogo pa potem dodajaš plin?"
66Pred bližajočim se rojstnim dnem je Katja nemogoča. Mamica se razjezi in zavpije nanjo: "Če ne boš pridna, ne boš za rojstni dan dobila ničesar, ne daril ne torte, pa tudi nobenega ne boš smela povabiti na proslavo." Katja vsa v solzah vpraša: "A pet let tudi ne bom smela imeti?"
65"Mamica! Ko bom velik, ali bom lahko gusar?" "Lahko, ampak samo če boš priden!"
64Jurček je bil prvikrat v cirkusu. Navdušen pride domov in reče očetu: "Ata, ko bom velik, bom pritlikavec!"
63"Otroci, ali naj se igram z vami Indijance?" "Ne moreš, dedek! Si že skalpiran, pa te ne potrebujemo!"
62"Bogdanček, kakšne lase ima tvoj očka?" "Veste, moj očka ima samo glavo."
61"Vidiš, sine, kako lepo sem te skopal. Pa sva to opravila čisto brez mamice!" "Že, že, ampak mamica mi vedno prej sezuje čevlje!"

//vici/otroški/stran_3
na začetek
naprej
nazaj

iskalnik


 poišči


04/06/2020
odstranjene neuporabljane funkcije


Avtorska pravica © 2000-2023 TineL Studio vici. Pravice pridržane. Pogoji uporabe. Izjava o zasebnosti.
Izdelava, oblikovanje, urejanje in gostovanje: TineL Studio.
TineL Studio vici, različica 6.3
vici@tinelstudio.net