dobrodošlinaportaluvicev

prva stran
pomoč
novo
statistika
kazalo



otroški

//vici/otroški/stran_1
naprej
na konec


30"Očka, meni se pa res čudno zdi, da je vlomilec, ki je ponoči prišel v našo hišo, odnesel samo mojo piščalko in boben!"
29Pri blagajniškem okencu zahteva ženska s fantkom dve vozovnici: eno za polno in eno za polovično ceno. Blagajničarka se upre: "Za fanta bo treba kupiti celo karto, saj nosi že dolge hlače!" Tedaj se ženska nasmeje in reče: "O, če se ravnate pri tem po hlačah, pa prosim samo eno celo karto!"
28Mamica je odločna: "Marjanček, ribje olje moraš popiti, nič ne pomaga!" "Če nič ne pomaga, mi ga ni treba piti!" se čudi sinko.
27"Bojan, ali si bil priden in si spil žlico ribjega olja?" "Sem, mama." "Ali si vzel veliko žlico?" "Ne, nisem je našel, sem pa zato vzel velike vilice!"
26Gospa Špela odpotuje za nekaj dni. Ko se vrne, vpraša hčerkico: "Evica, ali je pomočnica ves čas lepo pazila nate?" "Da, mamica. V torek, sredo in petek je tudi spala pri sebi." Tedaj se vmeša očka, ljubitelj slovenščine: "Evica, ne reče se 'pri sebi', ampak 'pri meni'." "Ne, ne, očka, pri tebi je spala v četrtek!"
25Indijanček sprašuje mamo: "Zakaj je moji starejši sestri ime Cvetoče makovo polje?" "Zato ker se je zgodilo v cvetočem makovem polju," pojasnjuje mama. "In zakaj je drugi sestri ime Vzhajajoča luna?" "Takrat ko se je zgodilo, je ravno vzhajala luna. Ampak zakaj te vse to tako zanima, Počena guma?"
24Desetletni deček potuje sam z vlakom in vsakih deset minut sprašuje sprevodnika, ali so že v Zidanem mostu. Ko vlak pripelje v Zidani most, reče sprevodnik: "No, dečko, zdaj smo pa prispeli v Zidani most. Zdaj lahko izstopiš." "Saj ne bom izstopil. Peljem se še naprej." "In zakaj si me potem kar naprej spraševal za Zidani most?" "Zato ker mi je mama rekla, naj v Zidanem mostu pojem malico."
23Mamica pride k blagajni na železniški postaji in zahteva: "Eno karto za Drago!" Blagajničarka pomisli, se zamisli, začne v zadregi listati po knjigi s seznamom železniških postaj, nato pa vpraša mamico: "Kje pa je ta Draga?" "Tamle pri oknu stoji in liže sladoled."
22Očka, mamica in petletni sinek se peljejo z vlakom skozi dolg predor. Očka pogleda mamico in se nasmehne: "Ali se spomniš vožnje skozi ta predor pred šestimi leti?" Tudi mamica se nasmehne in pomenljivo prikima. Sinko z zanimanjem vpraša: "Kje sem bil pa jaz takrat?" Očka pojasni: "Ko smo šli v predor, si bil še pri meni, ko smo prišli iz predora, pa že pri mamici."
21"Očka, to, da štorklje nosijo otroke, bi ti še verjel, ampak da pajki odnašajo avtomobile, tega ti pa ne verjamem."
20"Mamica!" reče sinček, "danes sem videl, kako zanimivo delata naš očka in naša pomočnica oranžado." "Res? Kako pa?" "Micika drži v roki pomarančo, očka pa jo stiska okoli pasu."
19"Jožko, štorklja ti je prinesla sestrico. Jo hočeš videti?" "Hočem, ampak ne sestrico, temveč štorkljo!"
18"Pridi, sinko, boš videl, kako lepo sestrico ti je prinesla štorklja!" "Pazi, očka, kako se izražaš! Ne vem, ali bi bilo mamici prav, če bi zvedela, da si ji rekel štorklja."
17Oče pride ves srečen iz porodnišnice in sporoči sinčku: "Štorklja ti je pravkar prinesla sestrico!" Mali zmajuje z glavo in mrmra predse: "Povsod naokrog letajo najboljše babnice, moj stari se pa spravi na štorkljo!"
16Lado vidi v svinjaku prašičke, ki ležijo pri materi in sesajo. "Stric, ali ni to zelo naporno za prašičke?" "Kaj pa?" je radoveden stric. "Poglej, ves čas morajo napihovati svinjo, da je lepo debela."
15Stric pelje Petra v muzej. Pred človeškim okostjem se ustavita in Peter vpraša: "Kaj je to?" "To je ostanek človeka, ki je umrl in so ga pokopali, nato pa so kosti izkopali in jih sestavili." "Stric, ali gre potem samo špeh v nebesa?"
14"Sinko, štorklja ti je prinesla bratca." "Krasno, zdaj bomo trije." "Kako trije? Dva bosta." "Ne, očka, trije bomo: jaz, tisti, ki ga je prinesla štorklja, in tisti, ki ga bo rodila mamica."
13Deček pride v bar in si naroči viski. Natakar ga zavrne: "Za otroke je samo mleko!" Deček začne obupno jokati. "Zakaj jokaš?" ga začuden vpraša natakar. "Zato ker so mi rekli, da bom dobil velikega mačka, če bom pil viski!"
12Sinko prosi: "Očka, pelji me v cirkus!" "Dragi sinko, nimam časa." "Oh, očka, tako zanimiv program imajo: na tigru pleše naga lepotica." "Prav, pa pojdiva! Saj res že dolgo nisem videl živega tigra."
11Obiskovalec pride k hiši, kjer imajo hudega psa. Pogleda naokrog in vpraša fantka, ki se igra v bližini: "Ali vaš pes grize?" "Ne," odgovori fantek. Obiskovalec stopi k vratom, tedaj pa se pes zaleti vanj in ga podre. Obiskovalec jezno vpraša fantka: "Ali si se mi zlagal?" "Ne, gospod, samo - to ni naš pes!"
10Kuža maha z repom, sinko se ga pa vseeno boji. Mamica ga prepričuje, da psiček, ki maha z repom, ni nevaren, mali pa pravi: "Saj jaz se ne bojim repa, ampak druge strani!"
9Šestletni Tinček si je na vso moč želel psa. Za rojstni dan so mu ga starši nazadnje podarili. Pes je bil zelo velik, zato ga je Tinček nekaj časa preplašeno gledal, nato pa je vprašal: "Ali ste podarili psa meni ali mene psu?"
8"Mami, danes bi pa v šoli skoraj dobil petico!" "Si dobil štirico?" "Ne! Petico je dobil moj sosed v klopi!"
7"Poznamo milimeter, centimeter, meter, kilometer ... no, kaj sem izpustil, Peter?" "Enajstmetrovko!"
6Dedek je po kosilu zadremal in začel smrčati. V sobo stopi babica in zagleda, da vnuček vrti gumbe na njegovem suknjiču, zato ga vpraša: "Kaj pa počneš" "Skušam najti kakšno drugo postajo."
5"Vaš sin je vrgel kamen za menoj!" "Ali vas je zadel?" "Ne." "Potem pa to ni bil moj sin."
4"Pomislite, soseda, naš Darko je star komaj šest mesecev, pa že sedi!" "Ježešna, kaj je pa naredil?"
3Mihec je prvič na kmetih. Mama ga pelje v hlev in reče: "Glej Mihec, to je prašič." "Kaj je pa naredil?" vpraša Mihec.
2Mamica pride iz trgovine in vpraša Aleša: "Ali je kdo prišel?" "Ja." "Kdo?" "Ti." "Ne, mislim, če je bil kdo tu." "Ja." "Kdo?" "Jaz."
1Dve prvošolki se pogovarjata. Prva: "Ti, a veš, da sem včeraj našla olagumi pod radiatorjem!" Druga: "Kaj pa je to radiator?"

//vici/otroški/stran_1
na začetek
naprej

iskalnik


 poišči


04/06/2020
odstranjene neuporabljane funkcije


Avtorska pravica © 2000-2023 TineL Studio vici. Pravice pridržane. Pogoji uporabe. Izjava o zasebnosti.
Izdelava, oblikovanje, urejanje in gostovanje: TineL Studio.
TineL Studio vici, različica 6.3
vici@tinelstudio.net