dobrodošlinaportaluvicev

prva stran
pomoč
novo
statistika
kazalo



janezek

//vici/janezek/stran_2
naprej
nazaj
na konec


60Gresta Janezek in oče po "nudlplaži" pa janezek zagleda debeluha in reče: "Ata, ata, tale bo pa slona rodil!" Oče pa odvrne: "Rilec ima že zunaj!"
59Zakaj Janezek nastopa skoraj v vsakem vicu? Zato ker je najbolj bedasta oseba.
58Janezek pride domov: "Mami, kaj tako smrdi po truplu? Mami, mami!!!"
57Janezek pride v trgovino s čevlji. "Prosim vezalke," reče prodajalki. "Kakšne?" "Eno levo in eno desno."
56"Zakaj ima moj Janezek cvek pri matematiki?" razburjeno vpraša mama na roditeljskem sestanku. "Zato ker nižjih ocen nimamo," odvrne učiteljica.
55"Jem, ješ, je, jeva, jesta, jesta, jemo, jeste, jejo. No, Janezek, kateri čas je to?" "To je čas kosila!"
54Čustveni Janezek se prijoče domov: "Ne grem več v šolo! Vsi me zasmehujejo in pravijo, da imam prevelik nos." "Pomiri se, sinko. Prav srčkan nosek imaš," ga tolaži mama in pravi: "Zdaj pa nehaj jokati in pojdi v omaro po rjuho, da ti ga obrišem."
53"Dobra in zdrava prehrana je osnova za pravilen razvoj telesa," pravi učiteljica, "zato se bomo danes pogovarjali o tem predmetu. No, kaj ste imeli včeraj opoldne za kosilo?" Otroci pripovedujejo vsevprek: pečenko, zrezke, mešano meso, meso na žaru, golaž, le Janezek pove: "Ričet." Naslednji dan enako vprašanje in enak prizor: drugi otroci meso, pečenko, zrezke, mešano meso, meso na žaru, golaž, Janezek pa le: "Ričet." Tretji dan se prizor spet ponovi: meso, meso, meso, le Janezek: "Ričet." Sosed ga zbode: "Ali treniraš za arest?" Janezek prijoka domov in prosi: "Mamica, daj, še ti speci enkrat zrezke, da bom tudi jaz lahko rekel, da sem jedel zrezke!" "Janezek, meso je drago," potoži mamica. "Ampak - saj se lahko malo zlažeš in rečeš, da si jedel zrezke, čeprav jih nisi; saj ti ne bo mogel nihče dokazati, da jih nisi." Četrti dan učiteljica spet vpraša, kaj so imeli otroci prejšnji dan za kosilo. Danes tudi Janezek odgovori: "Zrezke. "Lepo," pravi učiteljica, "koliko si jih pa pojedel?" "Dve šefli."
52Ko gresta Janezek in mamica mimo slaščičarne, reče Janezek, da bi lizal sladoled. Mamica, ker nima denarja, odgovori, da bo debel, če bo lizal sladoled. Čez nekaj časa pride mimo nosečnica. Janezek se ji zadere: "Zdej pa vidiš, kakšna si, ko si ga preveč lizala!"
51Pride Janezek v pekarno in reče: "Dajte mi 2 kg kruha." Prodajalec ga vpraša: "Črnega ali belega?" "Saj je vseeno, saj sem s kolesom."
50Pride Janezek k župniku in ga vpraša: "Gospod župnik, kaj mi lahko poveste, kakšna je razlika med mamo in očetom?"
"Veš, Janezek, to je pa težko razložiti."
"Prosim, gospod župnik."
"Dobro. Kakšno številko čevljev nosi tvoja mama?"
"39."
"Kaj pa oče?"
"43."
"No, vidiš Janezek, med nogami je razlika, med nogami."
49Tovarišica otroke sprašuje, kako so prišli na svet.
Mojca: "Jaz sem prišla na svet tako, da sta se ata in mama poljubila."
Urška: "Mene pa so kupili v trgovini."
Jurček: "Mene je pa štorklja prinesla."
Janezek: "Tršica, kaj mi, ko že f*****, lahko gremo ven, da ne bomo poslušali teh oslarij?!"
48Janezek teče domov in že od daleč vpije: "Mamica, mamica, sosedov Jure mi je pa vrgel kruh v vodo!" "A z namenom?" "Ne, z marmelado!"
47Janezkova mama je rodila doma. Janezek bi seveda rad videl dojenčka, toda na vratih sobe ga očka zaustavi. "Ne še zdaj, štorklja je mamo ugriznila v nogo!" skuša pojasniti zadevo očka. "Oh, uboga mama," vzdihne Janezek sočutno, "najprej težak porod, zdaj pa še to ..."
46Otroci gredo z učiteljico na sprehod. Nenadoma zagledajo kužka, ki skoči na psičko. "Tršica, tršica!" vzklika Metka, "poglejte, kaj delata psička?" Tovarišica se izmotava iz zadrege: "Veš, Metka, psiček si je zlomil tačko, zdaj ga pa psička nese v bolnišnico." Janezek pripomni: "Haha, krasno! Medtem pa še psičke delata!"
45Ko Janezek na deželi prvič vidi svinjo, vzklikne: "Mamica, svinja pa govori kot očka, kadar spi!"
44Janezek gre k mesarju kupit salamo. Ko jo prinese domov, jo mama stehta in ugotovi, da je salame premalo. Odhiti k mesarju in se pritoži: "Mene ne boste goljufali, salame manjka deset dek, sem jo stehtala!" "Ali ste Janezka tudi stehtali?" vpraša mesar.
43Janezku pade radirka na tla, ravno medtem pa učiteljica reče: "Kaj bi vi meni napisali na grob, če bi jaz umrla?" Pa reče Janezek: "Ki ležiš, kurba?"
42V Janezkovem razredu so dobili nalogo, da morajo prinesti v šolo nekaj, kar je za v usta. Vsi učenci nekaj prinesejo, eni bombone, drugi lizike in ... Janezek pa pride v razred in na mizo postavi luč. Učiteljica ga čudno pogleda in ga vpraša, zakaj je prinesel luč. Janezek reče, da za nalogo. Učiteljica pravi: "Ne razumem!?" Janezek pove: "Ja včeraj je ata rekel mami naj ugasne to luč, da ji ga da v usta."
41Janezek je zaradi nekega prekrška dobil dva meseca zapora. Po prestani kazni se je pogovarjal s svojim kolegom: "Jaz sem imel še srečo, da sem bil v zaporu pozimi, ko so dnevi itak krajši."
40Janezku umre žena. Na nagrobnik napiše: "Tu leži moja draga, jaz pa doma počivam v miru."
39"Kje je Afrika?" vpraša učiteljica zemljepisa. "Prav daleč ni," se oglasi nadobudni Janezek. "V očkovi tovarni dela tudi neki zamorec, pa se vozi v službo s kolesom."
38"Fige, pomaranče, limone, banane, kokosov oreh, ananas - to je južno sadje," razlaga učiteljica. "Ste razumeli? - No, zdaj bomo pa delali stavke na besedo ananas. Kdo bo prvi?" - Pavle!" "Včeraj je mamica kupila ananas in smo imeli za kosilo ananasov kompot." "Dobro! - Niko!" "Zjutraj sem šel skozi mesto in sem v izložbi zagledal lepo raztavljen ananas." "Dobro! - Janezek!" "Moj ata dela v tovarni. Ko dobi plačo, gre v gostilno, potem pride domov in razgraja po hiši, mamico tepe, a na nas vpije."
37Pride Janezek v trgovino, kjer prodajajo mleko po litrih. "Dajte mi, prosim, dva metra mleka," prosi Janzek. Trgovec ga malce čudno gleda nato pa pomoči prst v mleko in nariše približno dva metra dolgo črto. Janezek ves vesel reče: "No, zdaj mi pa še zavijte, prosim!"
36Janezek ni bil dva dni v šoli, pa ga vpraša učiteljica: "Ja, Janezek, zakaj si pa manjkal?" "Ja, mama mi je prala gate, pa nisem mogel v šolo." "Zakaj pa kar dva dni?" "Včeraj sem šel v šolo pa sem videl viseti vaše gate pa sem si mislil, da pouk odpade."
35Janezek vpraša mamo: "Mama, mama, se lahko grem igrat z babico?" Mama: "Lahko, samo potem jo lepo nazaj zakoplji!"
34Ata teka po dvorišču sem ter tja pa vpraša Janezek mamo: "Zakaj pa teka oče cik-cak?" Pa odvrne mama: "Tiho bodi in mi podajaj municijo!"
33Mati Janezku: "Že eno uro te kličem, le kaj bo iz tebe?!" "Natakar."
32Janezek dobi pri spolni vzgoji cvek. Ker je bil zelo jezen naprosi Miheca, da se bosta maščevala tovarišici. Pa pravi Janezek: "Čuj Mihec, ko bo tovarišica šla domov, ji ti dvigni kiklo, jaz pa jo bom udaril po jajcih, tako, da si bo zapomnila za vse večne čase."
31Janezek je učitelja tikal. Učitelju seveda to ni bilo všeč, zato je to nesramno početje Janezku prepovedal in mu za povrhu naložil še kazen. Doma mora stokrat napisati stavek "Učitelje moram vikati!". Janezek je nalogo vzel preresno in je stavek napisal tristokrat. Ko ga je naslednji dan učitelj vprašal, zakaj tristokrat in ne stokrat, mu je Janezek odgovoril: "Ah, ko si pa glih ti!"

//vici/janezek/stran_2
na začetek
naprej
nazaj

iskalnik


 poišči


04/06/2020
odstranjene neuporabljane funkcije


Avtorska pravica © 2000-2023 TineL Studio vici. Pravice pridržane. Pogoji uporabe. Izjava o zasebnosti.
Izdelava, oblikovanje, urejanje in gostovanje: TineL Studio.
TineL Studio vici, različica 6.3
vici@tinelstudio.net